fredag 20 november 2009

I behov av en silkeslen hy på både ben och armar? Vänd dig till en epilator!


Är du trött på att konstant vara tvungen att raka dig på både armar och ben samt övriga ställen på kroppen på grund av att håret växer ut alldeles för snabbt? Vänd dig då till en epilator, om du inte vad det är så bör du verkligen fortsätta läsa.

En så kallad epilator är en liten handhållen apparat som du använder dig av för att avlägsna hår på både armar och ben samt andra ställen på kroppen. När du väl har avlägsnat håret på ett speciellt område så kommer det inte växa tillbaka på ett par veckor och din hy kommer även vara silkeslen på detta ställe under dessa veckor. Nu undrar du säkert vad som skiljer sig mellan en rakhyvel och en epilator?

En epilator har massa små pincetter som sitter fast på ett hjul, när du sedan drar detta hjul mot ett hårfyllt område så kommer pincetterna att slita upp varje hårstrå från dess rot. I och med att det sliter upp strået från roten så tar det en väldigt lång tid för hårstrået att växa tillbaka. Därav, så är rakhyveln inte att föredra framför en epilator. Detta är på grund av att hyveln endast "hyvlar" bort hårstråna utan att dra upp det ur roten också. Men, man ska även tänka på att det är väldigt smärtsamt att använda sig utav en epilator till skillnad från en rakhyvel som gör mindre ont att använda.

Vilka epilatorer är att rekommendera? Allt från Braun Silk-èpilatorer till Babyliss epilatorer.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar