söndag 8 november 2009

Behandla huden igenom att använda dig utav det hemmet erbjuderIbland så behöver man faktiskt inte spendera ett antal hundralappar för att behandla huden. Utan man kan istället gå raka vägen till köket och kolla kylskåpet samt skafferiet om man har de varor som behövs för att skapa sin egna lilla trollmix som gör bra för huden.

Ansiktsmasker:

Naturellyoghurt- och blårsbär masken:
Yoghurten bidrar till att återställa fuktbalansen i huden och bär är rika på antioxidanter vilket är bra för hyn.

Så här gör du:

Mixa ihop tre matskedar bär med 2DL naturell yoghurt, använd dig utav en mixer för att underlätta det hela. Applicera sedan din häxmix på ett väl rengjort ansikte, låt det sedan verka i cirka 20 minuter och skölj sedan av med varmt vatten.

Ananas- och gurka masken:

Ananas innehåller enzymer som rengör på djupet och eliminerar döda hudceller. Gurka hjälper mot påsar under ögonen samt svullenhet och är också väldigt lugnande för huden. Enzymerna i ananas rengör huden på djupet och tar bort döda hudceller.

Så här gör du:
Blanda ihop anansen och gurkan, applicera sedan den färdiga mixen på ett rengjort ansikte och låt verka i cirka 20 minuter. Skölj sedan av masken med varmt vatten.

Inpackningar för händer och fötter:


Citron & Olivolja inpackningen:

Citronen bidrar till din hud igenom att pigga upp den och olivolja läcker torra partier och olivoljan läcker torra partier på kroppen.

Så här gör du:
Pressa citronerna så att du får ut citronsaft, värm sedan olivoljan till behaglig temperatur och blanda oljan och saften. Häll sedan över allting till en skål och doppa i antingen fötterna eller händerna och låt det verka i cirka tio minuter.

Yoghurt & Socker inpackningen
Yoghurten återställer hudens fuktbalans och sockret tar bort döda hudceller och hjälper samt till att lösa upp torr hud.

Så här gör du:
Häll upp yoghurten och sockret i en skål och blanda om, smörj sedan in blandningen på rena och torra fötter och låt den sitta i ett par minuter. Avsluta sedan med att spola av fötterna med kallt vatten och smörj in dem med en välgörande lotion.

1 kommentarer:

Linn sa...

Tack för tipsen! Ska testa naturellyoghurt och blårsbär masken och hoppas på en någorlunda fin hy

Skicka en kommentar