torsdag 5 november 2009

Ett par tips till fin hy

De flesta människorna kan nog hålla med om att få en fin hy kanske inte är det lättaste utan någon slags kunskap om hur man ska gå till väga med detta. Därav så kommer här ett par tips som du kan ta nytta av och lära dig utav.

1. En sund kost är inte bara viktigt för att kroppen ska orka hålla igång, utan detta är även bra för huden. Man kan säga att en sund kost och fin hud går ihop som nyckeln i låset. Försök att få i dig tillräckligt av dessa vitaminer: A, B, C, E och betakaroten. Frukt & grönsaker är mycket rika på alla dessa vitaminer.

2. Fyll en vanlig sprayflaska med ansiktsvatten och ställ den i kylskåpet för att sedan använda den utav behov för att svalka eller friska upp huden. Kallt vatten sätter igång hudens cirkulation.

3. Var alltid försiktig när du skrubbar huden, annars kan den bli skadad.

4. Istället för att stryka ut fuktkräm på huden, så kan du ta och klappa in det. Detta piggar både upp huden och ökar cirkulationen.

5. Dryck mycket vatten om dagen, helst mellan en till tre liter.

6. Inta mycket oxidanter, grönt te är bland annat väldigt rikt på detta. Dessa oxidanter drar till sig fria radikaler i kroppen och verkar mot för tidigt åldrande.

7. Håll dig alltid utvilad, försök åtminstone få en nattsömn på 7-8 timmar per natt.

8. Har du fet hud? Då ska du försöka undvika apelsiner, tomater, och mjölkprodukter.

9. För att bli av med störande pormaskar, så bör du ånga ansiktet samt lägga ansiktsmask helst en gång i veckan.

10. Känns din hud spänd efter rengörning är den mest troligt uttorkad. Detta kan undvikas om du använder rengörningsmedel och undviker tvål. Smörj helst också alltid in ansiktet efter tvätt.

Försök applicera dessa tips till din vardag så kommer du se att din hud kommer att se både friskare och fräschare ut. Kom också ihåg att vara noga med hygienen, har du tillexempel långa naglar så kan smuts fastna under dem vilket du sedan applicerar på ansiktet när du tillexempel ska klia dig själv på näsan.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar