söndag 29 november 2009

Fin hy med p-piller - Bra eller dåligt?Många tjejer som lider av finnig hy brukar ta till p-piller för att få en fin hy. Hur fungerar detta då? Östrogenet (kvinnliga hormoner) i dessa slags piller gör att man får mindre finnar. Därför så får man en finare hy om man intar p-piller.

Men, det många inte tänker på är att de som fuskar till sig något oftast hamnar i trubbel i slutändan.

Vad menas då med detta? Om man tar p-piller för att motverka just finnar så får man andra biverkningar som är mindre roliga att få på köpet. Vanliga biverkningar vid användning av p-piller är minskad sexlust, humörsvängningar, mindre mens, eksem, depression, och PMS. Det är alltså många psykiska biverkningar man utsätter sig för när man äter p-piller. Dessutom, dessa slags piller motverkar bara finnar tillfälligt. Om du till exempel äter p-piller som tonåring och slutar konsumera dem när du är vuxen så kan mitt i allt de finnar som du skulle fått som tonåring ploppa upp i ditt ansikte. Man kan kalla det en försenad tonårsfas.

Ni tjejer som försöker få en finare hy igenom P-piller, tänk om. Om man tänker långsiktigt så är det bättre att stå ut med finnar under ett eller två år istället för att utsätta sin kropp för de biverkningar P-piller kan medföra.

Vad tycker ni läsare?
Är P-piller bra eller dåligt vid finnig hy?
Kommentera & Diskutera gärna!

4 kommentarer:

Linn sa...

hej, jag tog p-piller i cirka två år för att motverka finnar och när jag la av med dem så tog det inte länge innan det ploppade upp nya finnar i ansiktet och på ryggen. biverkningarna jag fick under dessa två år var inte heller speciellt roliga...

tanktehöra sa...

hej Linn, tänkte höra. Vilka slags p-piller använde du? Yasmin p-piller eller?

Anonym sa...

tack, nu vet jag att jag inte ska använda p-piller för att få fin hy

Anli sa...

Hej, måste faktiskt berätta att mina problem uppstod med p-piller, haft hemsk hy under hela perioden jag åt p-piller och när jag slutade med dem fick jag fin och slät hy utan finnar. Ibland ploppar det upp lite kvisslor i samband med mens, men de försvinner snabbt igen.

Jag kan tipsa om att inta kosttilskott i form av nattljusolja (Efamol), Pantotensyra (Vitamin B5) Zink, Probiotika. Och använd NATURLIG hudvård som inte täpper igen porerna eller torkar ut, jag använder weledas produkter som är 95% ekologiska.

Det är vad som funkat för mig :)

Skicka en kommentar