fredag 6 november 2009

Bråttom? Få fin hud snabbt!


Vill du få en fin och vacker hy till finmiddagen imorgon? Då bör du läsa detta, det finns ett par knep och tips du kan använda dig utav för att få en fin hy inom 24 timmar.

1. Oren och fet hy? Genomför peeling
Har du oren och fet hy och har högst en halvtimme på dig att få den fin? Då ska du göra en peeling vilket resulterar i en rosigt slät hy. Men kom ihåg att inte skrubba för mycket, detta kan leda till att du blir röd. Peeling bör göras 1-2 gånger i veckan.

2. Sliten och turr hud? Lägg en ansiktsmask!

En ansiktsmask är lösningen för en sliten och en torr hud, försök hitta en fuktmask med ämnen som är vattenbindande dvs glycerin, sodium PCA, panthenol, och hyaluronsyra.

3. Hängig hud

Har du trött och hängig hud? Använd dig då utav askungekräm. Denna slags kräm består av en gele som krymper något när det sedan stelnar på huden. Bra att veta är att silikonoljor hjälper till att fylla ut ojämnheter, vilket gör att makeupen går på mycket lättare.

4. Fin hy på 24 timmar metoden:
Vill du få en rosigare hy och samtidigt också uppleva en välgörande aromaterapi samtidgt? Gör då en ansiktsbehandling hemma!

Detta behöver du:

En skål
Aromaoljor (torkade örter går också bra)
En pormaskklämmare
Desinfektionsmedel (helst klorhexidin)
Ögongelé
Aloe veragelé
Nattkräm

Så här gör du:

Värm upp vatten och häll det i skalen. Vänta tills en behaglig temperatur har uppnåtts. Häll sedan ner lite patchouli- eller rosolja. Placera sedan frottéhandduken över ditt huvudet och ångbada ansiktet i cirka 3-5 minuter.

Nu ska porerna ha öppnat sig tillfälligt. Nu ska du använda dig utav pormaskklämmaren, placera den över en pormask och tryck väldigt varsamt och försiktigt. Ger den inte med sig så ska du låta bli att irritera den.

Badda de områden som du tidigare klämt med desinfektionsmedlet klorhexidin för att undvika en infektion.

Till sist, stryck ut den välgörande aloe veragelén, ögongelén och avsluta det hela med nattkrämen.

1 kommentarer:

Anonym sa...

denna artikel var exakt vad jag behövde finna, ska genomföra dessa steg nu så att jag får en fin hy snabbt till fest imorgon!

Skicka en kommentar